Блог

Как да си прекараме добре, докато чакаме на летището

чакане на летището

На летището сме. Нямаме търпение да изпитаме отново онова удоволствие от релаксиращото облягане на седалката, докато пилотът изкачва желязната птица високо над облаците за едно въздушно приключение. Но преди да пристъпим прага на самолета, има вероятност да ни се наложи да изпитаме тягостното усещане за безвремие. То се поражда от принудителния престой на летището поради забава на полета или поради това, че просто сме пристигнали по-рано. Полети с прекачване често са по-евтини от директните полети, но въпреки стремежът да спестим пари, много пътници са готови да платят повече, за да избегнат чакането на летището. Можем ли да ги обвиняваме? Мисълта да останеш на летището в продължение на шест часа между полетите е по-примамлива само от мисълта да отидеш на зъболекар. Но въпреки репутацията си на необходимо зло, чакането не трябва да означава безкрайни часове на гледане в часовника в очакване на пътешествието ви да започне. Всъщност, престоят може да бъде запомняща се част от вашето пътуване и дори да се окаже забавен. Възможно е първата идея, която да ни хрумне, когато се окажем лице в лице с перспективата за продължителния престой, е да посетим най-близкия летищен бар, но това може да ви струва доста пари. Нека да помислим за по-евтини и освежаващи опции. Ето 8 предложения, които ще превърнат часовете на летището в минути:

 

Упражнения

Когато започнем да чакаме, силно се надяваме да се случи чудо и времето, оставащо до полета, магически да се съкрати. Сядаме на някоя седалка и се съсредоточаваме в броенето на минутите и часовете. Това ни причинява схващания, които усещаме със закъснение. Чудим се дали не сме получили разширени вени или дали не са ни атрофирали мускулите. За да не се подлагаме на тези неприятни и болезнени усещания, нека се заредим с оптимизъм и енергия като посетим фитнес залата на най-близкия до летището хотел. В случай, че не разполагате с удобни дрехи за тренировка, може да си поставите за цел, с идеята за раздвижване и спортно ходене, да направите няколко обиколки на терминала. Движете се!

 

Релакс

Летищните спа центрове и студията за масажи не са рядкост за международните летища. Ако имате страх от летене, един масаж ще отпусне нервите ви. Иначе можете просто да се поглезите с масаж на лицето или педикюр, за да се отпуснете в ръцете на козметичните терапевти и да забравите за времето до качването ви на борда.

как да си прекараме добре  докато чакаме на летището

Салони

Салоните в летищата представляват просторни пространства с удобни места за сядане, където може да се възползвате от свободна безжична интернет връзка. Там може да се наслаждавате на гледката към пистите за излитане на самолетите. Имате на разположение телевизия, списания. Може да се възползвате от употребата на принтер, а за да задоволите жаждата си – от безплатни безалкохолни напитки.

 

Хората

Интересно забавление, което може да си осигурите, благодарение на собствената си фантазия, е да наблюдавате хората. В наблюдението си може да си измисляте различни игри като например да се опитате да отгатнете семейното положение на даден човек или да си съставите негова въображаема житейска история.

 

Витрини

Някои летища са изградени като цели търговски центрове с множеството си магазини, но цените в тях, поради липса на конкуренция, са доста високи. В този случай може да се възползвате от приятна разходка само разглеждайки витрините или да влезете в някои магазини и да тествате от безплатните проби на парфюми, козметика и други подобни. В книжарницата може да се насладите разлиствайки книгите. А в най-скъпите магазини на световноизвестните марки – да си фантазирате, че може да си позволите дреха на космическа цена.

 

Еднодневна екскурзия

Ако имате прекалено дълъг престой между полетите, най-добрият вариант, който можете да изберете, е да напуснете изцяло територията на летището и да си изберете най-близкото селище, където да си направите една туристическа разходка.

как времето да минава по-бързо и приятно на летището

Храна

Помислете за стомаха си. Не е добър вариант да ядете самолетна храна. На територията на летищата вече могат да се намерят чудесни ресторанти. Възползвайте се от възможността да посетите ресторант, който предлага традиционна местна кухня.

 

Сън

Може би си мислите, че спането на летището е аналогично на спането на улицата. Но летищата могат да ви предложат удобства и в това отношение. Всичко зависи от самите вас. Нивото на комфорт, което ще изпитате, зависи от редица фактори като личния ви опит и условията на летището. Много летища са определили места за спане или специални столове за сън, от които може да се възползвате. Международното летище Хонконг, международното летище в Южна Корея и международното летище във Ванкувър, например, предлагат удобни шезлонги и подплатени пейки, на които пътниците могат да се изтегнат и да поспят. Единствено не е за предпочитене да прекарате цялата нощ в спане на летището, вместо в хотел – може да събудите подозрения в охраната.

 

 

 
 
2018 Всички права запазени! trs-bg.com