Блог

Предпазни ограждения

Пътищата трябва да бъдат проектирани и конструирани така, че да осигуряват безопасността, удобството, ефективността и ефикасността на движението на шофьорите. Стандартите за проектирането на пътищата обаче варират в зависимост от терена, количеството трафик, типът превозни средства и скорост на движение.

 

Очакванията са, че всички шофьори, които пътуват според подходящата за пътните условия скорост и каращи внимателно, ще останат на пътя и ще достигнат безпроблемно дестинацията си. В някои случаи обаче превозните средства напускат пътя поради фактори като:

 

 

-      Умора

 

-      Грешка или невнимание от страна на шофьора

 

-      Прекомерно високо скорост

 

-      Шофьорът е под влиянието на алкохол или наркотици

 

-      Пътни условия

 

-      Техническа неизправност

 

-      Атмосферни условия

 

-      Неочаквани ситуации

 

 

Борбата за намаляване на жертвите на произшествия по пътищата е непрестанна. Намаляването на тези произшествия и катастрофи е задължение на съответните органи, които посредством правила, закони, ограничения, контролът и издаването на шофьорски  книжки, редовните прегледи за техническа изправност и т.н.

 

 

Така наречените временни предпазни ограждения са едни от най-важните провдукти в сферата на пасивната транспортна безопасност  и по принцип биват поставяни на места, на които директивите за обезопасяването на работните места по пътя придвиждат да има отклоняващи защитни съоражения. Те играят ролята на еластична защитна зона, която при сблъсък на дадено превозно средство формира задържащи сили, насочвайки това превозно средство обратното към пътната линия. Именно така, най-вече на магистралите, разделяйки транспортните потоци, които се движат в срещуположни посоки, може да се предотвратяват тежки произшествия.

 

Предпазни ограждения

 

 Парапетите на автомобили пък се монтират на пътни съоражения, участъци с недостатъчен габарит и високи насипи. Те за задължителни съоражения, които осигуряват интензивно движение на автомобилите над високоскоростни пътища и автомагистрали.

 

Предпазните парапети за съоръжения са насочени към осигуряването на безопасното  и безпроблемно преминаване на пешеходците по различни тротоари на пътни мостови съоръжения, укрепителни и подпорни стени. Мястото на което да бъдат поставени предпазните парапети бива определено от изискванията на конкретните нормативи за проектирането на мостове и пътища.

 

Трафик пътна сигнализация е лидер в бранша

 

Трафик Пътна Сигнализация осигурява качествен контрол на пътя посредством отличните си продукти и услуги, които включват осигуряването, инсталацията и поддръжката на пътна маркировка, знаци, табели, предпазни ограждения, антипаркинг устройства, гумени изделия, сигнализация за подземни гаражи, съоражения за паркове, сигнализация за детски градини и училища, светофарни секции и стълбове, хоризонтална маркировка и много др.

 
 
2019 Всички права запазени! trs-bg.com