Блог

Сами на път? Ето какво да носим със себе си

сами на път ето какво да носим със себе си

Предстои ни пътуване сами? Едно от най-важните неща при подбора на необходимия багаж е да избираме разумно. Да вземем със себе си най-необходимите неща и вещи, които могат да бъдат мултифункционални. Багаж, в който има всичко необходимо за пътуване сами, особено в чужбина, ще ни даде необходимото спокойствие. Предлагаме ви списък с някои неща, за които не винаги се сещаме, а са особено полезни, когато сме сами на път.

 

1. Твърд куфар на колелца

Защо обикновено това е най-добрия избор? Първо, твърдината на куфара ще предпази вещите ви при евентуално хвърляне или падане на куфара. Освен това следете за материал, който е непромокаем, за да не се наложи после да изхвърляте част от вещите си. Колелцата са особено необходими, за да може лесно да се придвижвате с куфара си.

 

2. Раница

Това е най-удобният начин да пренасяте свои вещи. Двете презрамки на раницата не само са по-удобни от една, ако предпочитате такъв модел чанта или сак, но и са по-сигурният вариант – ако едната дръжка/презрамка се скъса, имате и втора и багажът ви не пада на земята изведнъж.

 

3. Пластмасови торбички

Универсални за съхранение. Подходящи за документи, лекарства, козметика и още куп приложения. Може да опаковате в тях част от багажа си и е добре да имате още в наличност на дъното на куфара.

 

4. Портмоне за кръста

Най-подходящ е модел, който не е обемен, има достатъчно джобове за организиране на документи и пари, и не се забелязва под блузата.

 

5. Яке от материя, не пропускащо вода и предпазващо от вятъра

Мултифункционално – защото никога не знаете как времето може да ви изненада.

 

6. Голям шал

Добре е да носите такъв със себе си – може да ви послужи за много цели. Да ви топли в студените дни, да покривате главата си, или като малко одеало – помислете и не пренебрегвайте възможностите, които големият шал дава.

 

7. Универсални обувки

Често, когато пътувате, сте ограничени какво може да вземете със себе си. Дори и да ви предстоят много и различни събития по време на пътуването ви, хубавото е, че не е нужно да носите повече от два-три чифта обувки със себе си. Разбира се, зависи от сезона и дестинацията. Често са достатъчни само два чифта обувки – един спортен модел, може маратонки, които да са ви достатъчно удобни за по-голямата част от пътуването ви, и едни универсални обувки, достатъчно удобни например за дълга градска разходка, но и подходящи за посещение на изложба или театър.

 

 

сами на път

 

 

 

8. Челник

Тази лампа е особено необходима, ако пътуването ви е свързано с престой в природата, къмпинг, алпинизъм. Идеална работа би ви свършила, и ако се случи да попаднете на място, където токът спре.

 

9. Твърди пластмасови папки

Изключително подходящи за организиране и съхранение на документите ви. Добра идея е, вместо да носите със себе си тежки и обемисти справочници за мястото, където почивате, да вземете само нужните ви статии и информация и да ги приберете в една папка.

 

10. Дрехи, които може да използвате за последно

Особено, ако пътуването ви е такова, че трудно ще имате възможност да перете, може да вземете със себе си по-стари дрехи, на които им остава малко живот, и директно да ги изхвърляте след използване. Така и багажът ви ще олекне, когато се прибирате.

 

11. Мокри кърпи

Идеални за всякакви случаи, когато нямате достъп до вода и сапун.

 

12. Аптечка за първа помощ

Вземете всичко необходимо за първа помощ, лекарствата, които приемате, ако има такива, лекарства за простуда или алергия – преценете своето състояние и дестинацията, към която се отправяте и при нужда се консултирайте с лекар.

 

13. Информация за спешни случаи

Напишете на една празна карта най-важната информация за вас, в случай че например сте на улицата и ви се случи нещо лошо. Добра идея е да я сложите в портфейла си, така че хората да могат да я открият и да ви помогнат. Обозначете картата със международния знак на Червения кръст, за да става ясно от пръв поглед каква е информацията.

 

 

какво да носим със себе си когато пътуваме сами

 

 

14. Допълнителни паспортни снимки

Не знаете за какво може да са ви нужни. В някои страни може да са ви необходими за ползване на карта за градския транспорт. Или за издаване на друг тип документ – във всеки случай, няма да ви натежат.

 

15. Стар калъф за мобилен телефон/смартфон

Особено подходяща идея, в случай че телефонът ви е по-скъп или пътувате в някоя по-бедна страна. Старият калъф не се набива толкова на очи и шансът устройството да бъде откраднато става по-нисък.

 

16. Десертчета

Не винаги може да се ориентирате къде има подходящи заведения за хранене или магазини, и докато разучавате обстановката, е добре да имате енергийни запаси. Барчета със сушени плодове и ядки, протеинови барчета или други десертчета – изборът е ваш, но е добре да избягвате шоколадовото покритие, защото лесно се разтапя.

 

Преценете внимателно какво ще ви бъде необходимо за пътуване – и когато вече сте готови, ще сте спокойни и ще се насладите максимално на престоя или пътешествието си на ново място. Освен мултифункционални вещи, не забравяйте и всички такива, специфични и важни за мястото, където отивате.

 

 

 

 

 
 
2018 Всички права запазени! trs-bg.com