Блог

10-те най-добри автомобила за 2017г.

Toyota Yaris iA

Consumer Reports е американско списание, което се издава за първи път през 1936 г. от Consumers Union, организация с нестопанска цел, посветена на безпристрастно тестване на продукти, ориентирани към потребителите научни изследвания, обществено образование и защита. Consumer Reports публикува рецензии и сравнения на потребителски продукти и услуги, базиращи се на отчитане и резултати от собствената лаборатория за тестване и изследователски център. Списанието не приема реклама, плаща за всички продукти, които тества, и тъй като е неправителствена организация няма акционери. Списанието публикува общи и целеви ръководства за закупуване на продукти/услуги. От април 2016 г. абонатите му наброяват приблизително 7 милиона (3,8 милиона абоната на печатното издание и 3,2 милиона – на онлайн изданието), а годишният бюджет, с който медията разполага за изпитване е приблизително 25 милиона щатски долара.

 

Списанието е известно с твърдата си политика за редакционна независимост, благодарение на която се съхранява неотклонна безпристрастност, която работи само в интересите на потребителите. CR има необичайно строги изисквания и понякога е предприемало извънредни стъпки, като например да откаже да поднови абонамента на някои автокъщи поради наличието на неточности в рекламата и предлаганите продукти.

Влиянието на списанието е толкова голямо, че продуктите се променят след тестовете на Consumer Reports. Ето няколко примера:

 

В изданието от юли 1978 г. CR оценява автомобила Dodge Omni /Plymouth Horizon като “неприемлив” – първият автомобил, който бива така „осъден”, след като същата оценка е получил и AMC Ambassador през 1968 г. В тестовете си специалистите на тази институция откриват възможността тези модели да развият вибрационно натоварване в резултат на внезапен силов момент, приложен над волана. В резултат на това през следващата година тези модели променят формата на волана и поставят устройство, което да обира вибрациите. В следствие Dodge Omni /Plymouth Horizon получава заслужен отзив от списанието, което подчертава, че предишната нестабилност вече не съществува.

 

В изданието от 2003 г. на CR на прицел е Nissan Murano. Consumer Reports излиза с изявление, с което не препоръчва автомобила поради проблем със силовото кормилно управление, въпреки че автомобилът е получил над средната надеждност при излизане от завода.

BMW променя софтуера за контрол на стабилността в своя модел X5 SUV след открит потенциален проблем при тестовете на CR.

Chrysler също прави промени в софтуера за контрол на стабилността, когато на тест е подложен и Jeep Grand Cherokee 2011.

 

През 2010 г. CR категорично оценява Lexus GX 460 SUV за 2010 г. като опасен, след като превозното средство не преминава успешно един от тестовете за безопасност при спешни случаи. Toyota временно прекратява продажбите на автомобила и след провеждане на собствен тест потвърждава проблема.
Този сезон Consumer Reports публикува най-новия си списък с най-добрите автомобили за продажба в САЩ. Внушаващата респект потребителска публикация избра 10 автомобила – всички представляващи различни сегменти от пазара на автомобили.

 

За да се превърне в най-добрият избор на CR, превозното средство трябва да бъде с изключително изпълнение, като премине през строгите тестове на пътя, доказвайки стабилна надеждност, безопасност и категоричната удовлетвореност на потребителите.

Класацията на 10-те най-добри за 2017 г. на списанието съдържа автомобили, които “спечелиха възхищението си и ги препоръчваме с увереност”, пише “Consumer Reports”.

Ето ги и бляскавите сътворения на стремежът за обединяване на скорост, комфорт и красота в една кола:

 

 

СУБКОМПАКТЕН: TOYOTA YARIS IA

Цена, както е тестван: $ 17,570
Защо е тук: Разработена от Mazda, Toyota Yaris iA седан спечели адмирациите на списанието, което описва автомобила като изтънчена алтернатива, която е усъвършенствана с нереална виртуозност в детайлите. Публикацията възхвалява Toyota Yaris iA за мекотата и вихреността на четирицилиндровия двигател, както и за неговата съвместима усъвършенствана автоматична трансмисия.

 

 

КОМПАКТЕН: CHEVROLET CRUZE

Chevrolet Cruze

Цена, както е тестван: $ 23,145
Защо е тук: Като подмина с достойнство и галантност Honda Civic и Toyota Corolla, Chevy Cruze успя да достигне върха и да заеме заслужено място в тази високопоставена класация. Служителите на CR похвалиха Cruze за безшумното купе, мекото возене, щедрите придобивки и мощния, но умерен турбокомпресор.

 

 

КОМПАКТЕН ХИБРИД: TOYOTA PRIUS

Цена, както е тестван: $ 27,323
Защо е тук: Toyota Prius отдавна се откроява главно със своята икономия на гориво, но пестеливият хибрид се оказва нещо повече от устройство, което ще ви спести пари. Изданието бе впечатлено от ново поколение подобрено шофиране, по-тихата кабина, по-добрата динамика на управление и цялостния набор от стандартни характеристики за безопасност.

 

 

СПОРТЕН АВТОМОБИЛ: MAZDA MX-5 MIATA

Цена, както е тестван: $ 29,905
Защо е тук: “Mazda MX-5 Miata е въплъщение на удоволствието от шофирането”, пише Consumer Reports. Miata отдавна е една от най-добрите машини в света. С публикацията, списанието подчертава изключителните си впечатления от динамиката на шофиране, предавателната система от световна класа и икономията на гориво.

 

СРЕДЕН СЕДАН: KIA OPTIMA

Kia optima

Цена, както е тестван: $ 25,860
Защо е тук: Kia Optima тържествено взима короната под носа на индустриалните производители като Honda Accord и Toyota Camry. И според Consumer Reports, победата на Optima е повече от заслужена.
“Този автомобил преминава теста за купувачите на семеен седан с абсолютна шестица, с отзивчива маневреност, стабилно пътуване, приятна двигателна система, кратък спирачен път, лесно за употреба контролно табло и простор на задните седалки”, пише CR.

 

 

ГОЛЯМ СЕДАН: CHEVROLET IMPALA

Цена, както е тестван: $ 39,110
Защо е тук: За пореден път Chevy Impala взима наградата за най-добър голям седан. Изданието е впечатлено от съпътстваните с екстри и удобство седалки на Impala, просторна кабина, изискано движение и отзивчиво управление.

 

 

МАЛЪК SUV: SUBARU FORESTER

Цена, както е тестван: $ 27,145
Защо е тук: Subaru не е слизал от въртележката през последните години. И кросоувърът на Forester със сигурност е играл основна роля в успеха на марката.

“Subaru Forester определя стандарта за малки SUV-модели, съчетавайки относително пространство, горивна ефективност, надеждност и лесен контрол”, пише CR.

 

 

СРЕДЕН SUV: TOYOTA HIGHLANDER

Цена, както е тестван: $ 41,169
Защо е тук: “В този състезателен сегмент, средните SUV трябва да се справят добре и никой не го прави по-добре от Toyota Highlander”, пише CR.
Списанието не пропуска да похвали функционалността, надеждността и безопасността на Highlander.

 

ЛУКСОЗЕН SUV: AUDI Q7

Audi q7

Тестван на цена: $ 68,695
Защо е тук: Според CR, Audi Q7 е най-високият клас SUV, който е тестван през последните години. И за това си има сериозна причина. Q7 предлага луксозен подобрен и комфортен седан.

 

 

КОМПАКТЕН ПИКАП: HONDA RIDGELINE

Цена, както е тестван: $ 36,480
Защо е тук: CR е впечатлено от нейната изтънченост и гъвкавост.
Инженерите на CR са установили, че движението на Ridgeline е много сходно със седана от своите конкуренти в модела. Honda Ridgeline се справя много по-добре от всеки компактен или конвенционален пикап.

 

 

 
 
2018 Всички права запазени! trs-bg.com