Блог

3 автомобила, които заслужават нашето внимание

Tesla – Model 3

Тесла Модел 3

Електроавтомобилите набират скорост, заради екологичните си характеристики.
Компанията „Тесла“ е получила повече от половин милион поръчки с предплащане на новия й електромобил Model 3. Той ще се предложи от два до четири пъти по-евтино от предишните два модела на фирмата на Елън Мъск. Новият модел може да измине 345 километра с еднократно зареждане на акумулатора. Цената му е 35 000 долара. Може да се поръча и допълнителен мощен акумулатор на цена 9000 долара, който би стигнал за 499 километра.
Този изцяло електрически автомобил е с пет места, може да вдигне до 96.5 км/ч за 5.6 секунди, а максималната му скорост е 209 км/ч. С по-мощната батерия ще достигне 100 км/ч за 5.1 сек. Не се говори нищо за мощността на двигателя.

Макар че колата е високотехнологично изделие, салонът поразява със своя аскетизъм. Някои от най-често употребяваните регулации са изведени до водача на волана, а останалите се управляват чрез сензорен 15-инчов дисплей, разположен на централната конзола.

 

Има и автопилот, макар че на този етап неговите функции за автономно водене на колата са умишлено ограничени. Има два багажника – отпред и отзад с общ обем 435 литра. Климатроникът е с две зони на отделни действия.
Тестовете на демонстративните екземпляри на електроавтомобила въодушевяват. Наблюдателят на авторитетното автомобилно издание Motor Trend Ким Рейнолдс е във възторг. Той отбелязва простора на салона, особено му допаднала аеродинамиката на автомобила по време на движение, безупречното му държание и реакции при действия на водача.
Цената засега среща най-много възражения. 35 хиляди долара е базовата версия – не са включени екстри като подобряване на салона и въвеждане на стъклен покрив, екстри на музикалната уредба, някои регулировки на креслата. Полуавтопилотът е безплатен, но когато се появи и пълноценния му вариант ще трябва да се доплатят още 5000. Този род на управление с автопилот засега е под възбрана на закона, защото той изисква пълен контрол на водача.

 

Rolls-Royce Phantom

Ролс-Ройс Фантом

В Лондон дебютира представителя на осмото поколение Ролс-Ройс. Той е наречен Phantom (Фантом). Моделът е запазил някои от консервативните елементи на стила, но разбира се е обогатен с технологични новости.
За първи път се внедрява алуминиево тяло, макар че това не е олекотило особено колата – както и преди, нейното тегло е почти три тона. Затова пък се е отразило на якостта, а това нововъведение ще се използва и при другия вариант на марката за кросоувър, наречен „Кулинан“.

 

Двигателят на „Фантом“-а е модернизиран – v12 6.75 с мощност 563 конски сили при 9000 оборота въртящ момент. Управлява се от 8-степенна автоматична скоростна кутия. Тя подсигурява набиране на 100 км/ч за 5.3 секунди. В салона са вместени 130 кг звукоизолационни материали, поставена е специална пяна между шините за намаляване на вибрациите. Остъклението на салона е с двуслойно 6-милиметрово стъкло. Всичко това гарантира безушумно, без вибрации и плавно движение. Толкова тихо, че не е постигнато от никой друг автомобил досега.
Фаровете са лазерни, далечината на светлинния поток е 600 метра. От компанията-майка BMW новият модел Ролс-Ройс е получил най-модерната система за безопасност по време на движение за водача и пътниците.

 

Естествено разкошът и луксът си остават неизменен атрибут. Цената на този суперкомфортен автомобил няма да е по-ниска от 417 825 долара, цена на която се продаваше на американския пазар предишния модел на марката. Според прогнозите на специалистите това ще е последният модел на Ролс-Ройс на бензин. Очаква се следващите модификации да са електрически.

 

Ghost Black Badge

Ролс-Ройс Ghost Black Badge

Още едно изискано и екстравагантно изпълнение на знаменитата марка Ролс-Ройс. Тази нова модификация е „тъмното“ алтер-его на Rolls-Royce. Тя е ориентирана към по-младите потребители, изпълнени с дързост и динамика, но и които са приказно богати. Колата има максимална мощност 643 конски сили, изглежда демонично и в такъв черен отблясък, че трудно би се постигнало нещо по-призрачно. Оттам идва и названието на модела «Ghost Black Badge». Всеки от пластовете боя и лак са полирани ръчно, толкова филигранно изпълнение като за избрани. Така и се е постигнал този дълбок и наситен оттенък на черното, какъвто историята на автомобилната промишленост не познава досега.

 

Статуетката, която е запазен знак за Ролс-Ройс, сега се е превърнала в гланцирано черна лейди-вамп, която с отблясъците си разсича нощния мрак. Двойното R на капака и отпред и отзад е в сребро на черен фон. Хромираните детайли на окантовката на радиатора, капака на багажника и ауспусите са черни.

В салона цари шик и блясък, които трудно могат да се подражават. Интериорът е създаден на основата на въглеродна пластмаса с втъкани алуминиеви влакна. Такъв материал досега се използваше само в аерокосмическата промишленост. С него се покриват повърхностите на военните самолети, за да бъдат невидими за радарите. Вентилационните решетки отпред и отзад са също в тъмен цвят, получен чрез интелигентно потъмняване на пари от сажди. Това гарантира, че те няма да променят цвета си с течение на времето.

 

На предния панел има часовник Black Badge, разработeн специално за новата серия на Rolls-Royce Ghost. Стрелките са в оранжев цвят, а самият циферблат е украсен с емблемата Unlimited – знакът за безкрайността.

Маркетолозите на Ролс-Ройс ориентират този модел към таргет потребителска група, която те наричат „млади, амбициозни, хедонистични егоисти“. Те като възраст са по-млади от трационния обсег клиенти на марката. Тя обикновено обхваща такива между края на 20-годишна и края на 40-годишна възраст. Идеята е по-голям възрастов диапазон от клиенти да се насочи към Ролс-Ройс. Според тях, колкото по-рано един клиент се приобщи към тази марка, толкова по-дълго ще й остане верен.
Цената на този уникален автомобил е около 350 000 долара.

 

 

 
 
2018 Всички права запазени! trs-bg.com